RDW TELEFOONNUMMER

0900 0739
bel nu

CONTACT RDW

Via RDW telefoonnummer en andere manieren contact RDW bereiken

Raak bekend met contact RDW en verschillende opties bij RDW

Als u meer over contact RDW wilt weten, de vragen stellen of uw ervaring delen, daar kunt u diverse manieren te contacteren gebruiken zoals RDW telefoonnummer, social media, veelgestelde vragen bekijken, contactformulier te invullen en andere. In deze manier kunt u de informatie over over auto, vaartuigen, caravan, scooter, bedrijfsauto, brommer, uw motorboot registreren, voertuiggegevens opvragen en andere onderwerpen krijgen.

RDW (betekent Rijksdienst voor het Wegverkeer) is een bedrijf die rijbewijs, de kentekencode geeft, waar u alle gemotoriseerde voertuigen kunt registreren. Volgens de Wegenverkeerswet 1994 vindt u de informatie over een Dienst Wegverkeer, later wordt deze dienst aangeduid als RDW. Het hoofdkantoor is geplaatst in Zoetermeer,Nederland (de provincie Zuid-Holland).

Indien u met RDW een contact wilt opnemen, zijn er diverse varianten – kies wat is gemakkelijker en sneller voor u: telefoonnummer, contactformulier, veelgestelde vragen, social media, afspraak bij de kantoor.

Hoe kunt u bereiken Rijksdienst wegverkeer?

De kantoren heeft RDW ook in Zuid-Korea en Verenigde Staten, de informatie over de Nederlandse kantoren kunt u ook hier checken. U kunt bezoeken de kantoren (maak afspraak via het contactformulier bij de website om meer over Rijksdienst wegverkeer te weten):

 • Het bezoekadres van de kantoor ICT is Groningen, Rozenburglaan 5, 9727 DL Groningen; Het postadres is Postbus 314, 9640 AH Veendam
 • Het bezoekadres van de kantoor is Veendam, Skagerrak 10, 9642 CZ Veendam; Het postadres is Postbus 30000, 9640 RA Veendam
 • Het bezoekadres van de kantoor is Zoetermeer, Europaweg 205, 2711 ER Zoetermeer; Het postadres is Postbus 777, 2700 AT Zoetermeer
 • Het bezoekadres van de kantoor RDW APK Centrum Nederland is Dokter van Deenweg 78, 8025 BH Zwolle (Let op: er is geen balie bij deze kantoor)

Op de sommige kantoren zoals Zoetermeer, Veendam en Keuringsstation Den Bosch hebt u ook de mogelijkheid terecht voor diverse baliediensten.

U kunt ook met RDW contact te opnemen via de social media, volgen via:

Is er ook de informatie en de aparte pagina voor persberichten en nieuwsberichten, als u nodig hebt.

Bij RDW zakelijk kunt u ook de diverse branches kiezen zoals leasemaatschappijen, transporteurs, APK-keermeesters, verzekeringsmaatschappijen, startende voertuigbedrijven en nog andere. U kunt ook registreren bij de RDW: certificaat aanvragen of registratie maken (lees meer of contacteer mer de medewerker over gebruikersvoorwaarden RDW- certificaat), erkenningen overnemen.

Wat is telefoonnummer RDW? Wanneer is dit telefoonnummer bereikbaar?

Hieronder kunt u de diverse manieren met  RDW te contacteren vinden:

 • Gebruik dit particulier telefoonnummer RDW – 0900 0739 (u betaalt € 0,10 per minuut, er is de keuzemenu – zes opties – op de website voor de oplossing te vinden zo spoedig mogelijk)
 • Bij een zakelijk nummer van RDW kunt u ook bellen naar 0900 9739 (de kosten zijn € 0,10 per minuut, bij de keuzemenu zijn er 4 opties)
 • Als u niet in Nederland bent, kunt u dan via dit telefoon RDW +31 598 39 33 30
 • De contactgegevens van de contact met de persvoorlichters opnemen: Hans van Geenhuizen: 079 345 82 61 en ook Joke Willemsen: 079 345 80 80. RDW vraagt alleen binnen kantooruren te contacteren. De beschikbaarheid van deze telefoonnummers zijn tussen 9.00 uur en 17.30 uur. U kunt ook een email sturen naar persvoorlichting@rdw.nl. De voorbeelden van beeldmateriaal zijn er ook bij de perspagina.

Als u wilt telefonisch met de klantenservice contacteren: zij zijn op werkdagen bereikbaar van 08.00 uur tot 17.00 uur.

Indien uw vaartuig al geregistreerd in een van de volgende landen: België, Duitsland of het Verenigd Koninkrijk, dan hoeft u deze vaartuig niet bij de RDW te registreren. Indien in de andere landen, dan kunt u direct vaartuig inschrijven bij de webpagina. Ook kunt u snelle motorboot slopen en (of) uw registratie beëindigen ( voor deze moet u een ondertekende brief naar de RDW sturen). Bij de RDW pagina kunt u ook de feedback geven over de snelheid en uw tevredenheid.

Er zijn nog andere opties mer RDW contacteren: u kunt het contactformulier invullen op deze link: rdw.nl/particulier/formulieren/contactformulier (niet voor afspraak te maken), u kunt RDW afspraak maken bij het andere contactformulier – keuringsafspraak maken of keuringsafspraak annuleren.

Bij de website kunt u ook Engelse versie vinden. Er is ook optie om toegankelijkheidsproblemen te melden – binnen drie dagen krijgt u de antwoord.

Nog informatie over de diensten en RDW openingstijden

Er zijn zestien keuringsstations in Nederland, check sommige adressen (RDW Amsterdam contact, etc) hier en maak ee afspraak bij de website voor uw bezoek:

 • Keuringsstation Groningen, Duinkerkenstraat 25, 9723 BP Groningen
 • Keuringsstation Zwolle, Ossenkamp 2, 8024 AE Zwolle
 • Keuringsstation Arnhem, Malburgseveerweg 2, 6833 HK Arnhem
 • Keuringsstation Amsterdam, Tijnmuiden 1, 1046 AK Amsterdam
 • Keuringsstation Zwijndrecht, Zoutverkopersstraat 4, 3334 KJ Zwijndrecht
 • Keuringsstation Elsloo, Businesspark Stein 160, 6181 MA Elsloo
 • Keuringsstation Venlo, Stanleyweg 4, 5928 LR Venlo

RDW stations werken van maandag tot  en met vrijdag tussen 8:00 en 17:00 uur, als u geen afspraak hebt mag u tussen 08:00 en 12:00 komen.

Hieronder vindt u de informatie over RDW openingstijden: de kantoren werken van maandag tot en met vrijdag van 8:00 uur tot 17:00 uur.

De kantoren en de keuringsstations werken niet op de volgende feestdagen:. Ook kunt u niet afmelden uw voertuigen voor APK op deze dagen: Nieuwjaarsdag,  Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag. Op Goede Vrijdag werken de kantoren. Op 24 en 31 december zijn de kantoren gesloten vanaf 16.00 uur.

Er is de nuttige informatie over de documenten die u moet meenemen als u een afspraak hebt of uw voertuigen wilt registreren. Bij de zakelijke pagina kunt u voertuiggegevens opvragen – u vul een kenteken in eerst en dan zie alle informatie. U kunt ook op de rode knoppen drukken en raadplegen of uw mening over RDW site geven.

Populairste vragen via RDW telefoonnummer en andere manieren te bereiken

U kunt veelgestelde vragen via de webpagina vinden – veel mensen hebben over deze onderwerpen al gevraagd – gebruik de nuttige antwoorden voor uw interest. U kunt hieronder de voorbeelden van populairste vragen vinden:

 • Wat APK betekent? Wat is beter te doen als mijn APK verlopen is?
 • Hoe kan ik een Nederlands kenteken aanvragen? Is het verplichtig als ik in Nederland wilt rijden?
 • Waar kan ik de informatie over Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen vinden? Kan RDW me helpen?
 • Is het mogelijk om de kentekencard zo spoedig mogelijk krijgen? Wat zijn de kosten in dit geval?
 • Kan ik een tijdelijk documentnummer bij RDW zakelijk aanvragen?
 • Wat ius de prijs van het kentekenbewijs? Is mijn papieren kentekenbewijs nog geldig?
 • Ik ben in een land van de EU of EVA, maar ik moet mijn rijbewijs verlengen. Is het mogelijk?
 • Moet ik bij RDW of bij het garagebedrijf de tellerstand corrigeren?
 • Ik heb caravan (aanhanger) gekocht. Mag ik met het rijbewijs B deze auto trekken?
 • Hoe kan ik de tenaamstellingscode aanvragen bij contact RDW?
 • Wat is RDW telefoonnummer van klantenservice? Wanneer is dit nummer bereikbaar?
 • Ik wil mijn auto verkopen/ slopen. Wat moet ik doen met de kentekencode?

Via contact / veelgestelde vragen kunt u de onderwerpen in die u geïnteresseerd zijn vinden. Nog meer belangrijke informatie vindt u bij de officiële  website van RDW.

Informatie dienst