GEMEENTE MAASTRICHT CONTACT

14 043
bel nu

Gemeente Maastricht telefoonnummer

Zoek je info over Maastricht gemeente? Neem met de gemeente Maastricht contact op

Voor alle informatie over het levensgemeenschap kunnen mensen met gemeente Maastricht contact opnemen

Maastricht is een stad en een gemeente in het zuidoosten van Nederland. Het is de hoofdstad en grootste stad van de provincie Limburg. Maastricht ligt aan beide zijden van de Maas rivier, aan de grens met België.

Maastricht ontwikkelde zich van een Romeinse nederzetting tot een middeleeuws religieus centrum. In de 16e eeuw werd het een garnizoensstad en in de 19e eeuw een vroege industriële stad. Tegenwoordig is de stad een bloeiende culturele en regionale punt. Het werd bekend door het Verdrag van Maastricht en als de geboorteplaats van de euro. Maastricht gemeente heeft 1677 rijksmonumenten gebouwen (Rijksmonumenten), het op een na hoogste aantal in Nederland, na Amsterdam. De stad is populair bij toeristen om te winkelen en te recreëren, en heeft een grote internationale studentenpopulatie. Maastricht is het lid van het Most Ancient European Towns Network. Voor alle recente gegevens over het samenleving in de stad kunnen mensen met gemeente Maastricht contact opnemen.

Hoe kan iemand een afspraak met gemeente Maastricht maken?

De inwoners en de toeristen van Maastricht kunnen gerust met de gemeente van de stad contact opnemen. Tevens is het mogelijk de gemeente bezoeken tijdens de werkdagen. Er zijn twee locaties van de gemeente. Voor de vragen over Sociale Zaken, Wmo, Jeugd, Onderwijs en Handhaven kunt U alleen terecht op de locatie op:

Randwycksingel 22

6229 EE Maastricht

Voor de vragen over rijbewijs of reisdocumenten of andere onderwerpen kunt U terecht op de locatie:

Mosae Forum 10

6211 DW Maastricht

 • Telefoonnummer gemeente Maastricht is 14 043
 • gemeente Maastricht bellen vanuit buitenland +31 70 353 30 00

Wat zijn de openingstijden van gemeente Maastricht

De algemene openingstijden van de gemeente zijn van Maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 17.00 uur

Hoewel de verschillende locaties van de gemeente hebben volgende openingstijden. De locatie op Mosae Forum 10 werkt op afspraak:

 • van Maandag tot en met Woensdag van 8:30 tot 16:30
 • Op Donderdag van 13:30 tot 19:00
 • Op Vrijdag van 8:30 tot 12:30

Zonder afspraak kunt u bij de gemeente terecht:

 • Op Maandag tot met Woensdag van 8:30 tot 12:30
 • Op Donderdag van 13:30 tot 19:00
 • Op Vrijdag van 8:30 tot 12:30

De openingstijden op de locatie Randwycksingel voor Sociale Zaken, Wmo, Jeugd, Onderwijs en Handhaven kunt U op volgende pagina vinden: socialezaken-mh.nl/nl/contact/contactgegevens-openingstijden.

Waar kunnen mensen de gemeente Maastricht telefoonnummer vinden?

Er is mogelijk op de vele manieren contact met gemeente Maastricht opnemen. Er is een website voor de internetgebruikers gemaakt. Ook hebben mensen de mogelijkheid met een medewerker van gemeente spreken of via sociale media messenger even chatten. De telefoonnummer van gemeente Maastricht staat op verschillende kanalen vermeld.

Ook kunnen de inwoners van Maastricht en omgeving voor een nieuwsbrief van de gemeente inschrijven. Zo ontvangen ze regelmatig de laatste nieuws en belangrijke berichten over het dagelijkse leven van de gemeente.

Welke vragen kunnen de inwoners met Maastricht gemeente bespreken?

Er zijn veel vragen en meerdere onderwerpen die de inwoners van de stad kunnen met de medewerkers van de gemeente bespreken, bijvoorbeeld over parkeren, verhuizen, stedelijke activiteiten en veiligheid. Sommige vragen kunnen snel online opgelost worden of via telefoon, voor de andere kunnen mensen bij de gemeente langskomen:

 1. Wanneer mag ik de Nederlandse paspoort aanvragen;
 2. Hoe kan ik een afspraak voor een paspoort of identiteitskaart maken;
 3. Hoe kan ik mijn rijbewijs verlengen?
 4. Wat moet ik doen als mijn rijbewijs verloren of gestolen is?
 5. Wat is de procedure van naturalisatie?
 6. Wat is DigiD voor nederlanders?
 7. Hoe kan ik DigiD aanvragen?
 8. Hoe kan ik een parkeervergunning aanvragen?
 9. Hoe kan ik mijn parkeervergunning opzeggen?
 10. Hoe wordt mijn huishoudelijke afval opgehaald?
 11. Wat is een milieu pass?
 12. Hoe werkt Milieu App?
 13. Wat moet ik doen als ik naar Maastricht wil verhuizen?
 14. Ik verhuis naar Maastricht vanuit buitenland. Wat moet ik doen?
 15. Enz.

All gegevens over deze onderwerpen staan op de website van de gemeente Maastricht vermeld. Dus iedere inwoner van de stad kan de informatie makkelijk zelf vinden en doorlezen.

Vrij tijd en evenementen in Maastricht

Maastricht is de stad met rijke historie en culturele achtergrond. Daarom biedt deze stad vele boeiende evenementen en activiteiten aan. Inwoners en de toeristen kunnen van de antiekbeurzen, museums en culturele feesten genieten. Speciaal voor de bezoekers van Maastricht is er een aparte website ontwikkeld: www.bezoekmaastricht.nl.

Daar kunnen mensen checken de recente evenementen en festivals, de tickets voor de concerten kopen en blijven op de hoogte van dagelijke leven van de stad.

Voor de toeristen en bezoekers van Maastricht die zich interesseren voor de geschiedenis zijn er veel spannende stad locaties. Bijvoorbeeld, het stadhuis op de Markt. Het was in 1659-1664 opgebouwd. De toren heeft een carillon 49 klokken dat wordt bespeeld. U kunt ook een virtuele tour doen op de website: www.gemeentemaastricht.nl/stadhuis en bekijken de oude ruimtes en gebouw. Tevens kunt u virtuele tour op uw mobiel downloaden.

De gemeente zorgt voor de Maastrichtse jeugd

Veilig en vriendelijk omgeving is erg belangrijk voor de kinderen. Daarom helpt de gemeente sommige problemen in de gezinnen op te lossen. Er is het Kindpakket aangeboden voor de inwoners van de stad. Zo kunnen de ouders via Kindpakket vinden een oppas, of de vergoedingen aanvragen voor de schoolkosten, sporten en cultuur ontwikkeling van hun kinderen. Zo kan iedere kind een eerlijke kans te krijgen om goed te groeien en leren. Om dit project mogelijk te maken werkt de gemeente samen met verschillende fondsen en organisaties.

Omgevingsvisie van Maastricht 2040

Vanaf 2021 worden 26 wetten samengevoegd in een Wet: Omgevingswet. Het gaat om milieuregels, veiligheidseisen, bouwregels, geluid beperkings en anderen. Ook gaan de gemeentes van Nederland aan nieuwe regels hard werken. Daarom organiseert de gemeente van Maastricht de overeenkomsten om de inwoners te informeren. Nu werkt de gemeente samen met de bewoners om een strategie voor de toekomst van de stad te ontwikkelen. Wat kunt iedereen doen om Maastricht nog veiliger, leuker, aantrekkelijker te maken?

De drie belangrijke thema’s van de strategie tot 2040 zijn:

 • Stad van beleving en ontmoeting
 • Gezonde stad
 • Regionale netwerkstad

Iedereen is welkom om zijn mening uitspreken of een project te presenteren. De gemeente hoort graag wat de inwoners belangrijk vinden.

Weer informatie over omgevingsvisie kunt u op deze pagina vinden: gemeentemaastricht.nl/over-maastricht/publicaties/nieuws/nieuws/artikel/informatiebijeenkomst-omgevingsvisie-maastricht-2040.

Maastricht is een mooi en goed ontwikkeld stad met moderne infrastructuur. De inwoners zijn erg trots op de stad. Daarom werkt de gemeente samen met mensen om Maastricht nog veiliger, interessanter en leuker om te wonen te maken. De stad heeft een spannende mix van rijke geschiedenis en tegenwoordige ritmes. De toeristen worden verliefd op mooi straten en pleinen, cafeetjes, terrassen en interessante winkels. Maastricht gemeente biedt iedereen iets bijzonders en leuks. Om nog meer informatie over de stad te ontvangen kunnen mensen gerust met gemeente Maastricht contact opnemen.

Informatie dienst