SVB PGB CONTACT

TELEFOONNUMMER
020 656 5656
bel nu

Telefoonnummer SVB

Met SVB PGB contact te contacteren met de hulp van telefoonnummer SVB

Welkom bij SVB Sociale Verzekeringsbank

Voor de diverse vragen over de werk van Sociale Verzekeringsbank, de verschillende verzekeringen, documenten, rekeningnummer, declaraties, betaaldagen kunt u via telefoonnummer SVB, contactformulier, faxnummer, postadres of bezoekadres contacteren met SVB PGB contact. U kunt ook nog meer andere nuttige vragen bij SVB veel gestelde vragen vinden.

Sociale Verzekeringsbank werd in 1901 opgericht. Er zijn hedendaags circa 3.200 medewerkers bij de SVB. Er waren SVB-klanten zelfs 1.500.377 bij de kinderbijslag (de informatie van 1 januari 2018). De persoon die aan de SVB raad van bestuur stelt is de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het hoofdkantoor is geplaatst in Amstelveen (het bezoekadres is Van Heuven Goedhartlaan 1, 1181KJ Amstelveen, Nederlands), maar zij hebben ook regionale kantoren.

De prestatie van SVB PGB contact

Voor de hulp over overbruggingsuitkering, AIO-Aanvulling, gemoedsbezwaren, persoonsgebonden budget PGB, remigratie, vrijwillige verzekering, Wet Langdurige Zorg (voorheen AWBZ), kinderbijslag, Bureau voor Duitse Zaken, Bureau voor Belgische Zaken, etc. kunt u met de medewerkers te contacteren. Bij de sommige situaties zijn er ook huisbezoeken mogelijk (maar opletten: vraag altijd om een legitimatie bij de persoon – dan bent u zeker dat deze persoon de medewerker van SVB is). SVB heeft geen support via e-mail – als u wil een vraag stellen of over uw persoonlijke situatie vragen, contacteer dan via Mijn SVB.

Een algemeen sociale verzekeringsbank telefoonnummer is 020 656 5656. Daar kunt u meer informatie krijgen of het andere telefoonnummer (precies voor uw situatie).

Als u op zoek naar het rekeningnummer bent, kijk maar hier: NL10 RABO 0317 3353 75 op naam van SVB Dienstverlening PGB.

Faxnummer is 020 656 5100 (dit nummer kunt u gebruiken als u nodig hebt)

Wat is het telefoonnummer SVB PGB, etc.?

De snelste ondersteuning kunt u via telefoonnummer SVB PGB krijgen – kies dit telefoonnummer die u nodig hebt en ook gebruik uw postcode voor uw stad (hier kunt u de sommige nummers vinden):

 • SVB telefoonnummer kinderbijslag is 075 – 655 10 20 of 0475 – 36 80 40
 • AOW telefoonnummer is 075 – 655 10 10
 • AIO-Aanvulling telefoonnummer is 075 – 655 16 06
 • Overbruggingsuitkering telefoonnummer is 050 – 316 90 70
 • Het telefoonnummer voor de vragen over Mijn PGB – (030) 264 82 00
 • Vrijwillige verzekering AOW/Anw telefoonnummer is 020 – 656 52 25
 • Onderzoek verzekering Wlz telefoonnummer is 020 – 656 48 48

Opletten: bij sommige verzekeringen hebt u uw Burgerservicenummer (BSN) bij de hand nodig (het BSN staat op uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs).

U kunt ook bij de social media SVB volgen – daar kunt u ook meer informatie krijgen, nieuws lezen, de opmerkingen/ feedback geven, etc. via:

Op de webpagina kunt u ook een paar vragen beantwoorden – en zo met uw feedback SVB website te verbeteren.

Mijn SVB geeft u de opties te zelf regelen (bijvoorbeeld gegevens bekijken, uw jaaropgave AOW uw bekijken rekeningnummer wijzigen, ook als u met iemand gaat samenwonen, als u in Nederland werkt of woont, of als iemand overleden is). Als u de problemen met Mijn SVB hebt, dan kunt u ook meest gestelde vragen over Mijn SVB op de website vinden.

Wanneer zijn de klantenservice via telefoonnummer SVB beschikbaar en nog informatie?

Voor de diverse kantoren zijn er diverse kantooruren dus zie maar de informatie bij de telefoonnummer. Meestal kunt u bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur.

De reactietijd aan uw bericht via contactformulier is binnen twee werkdagen (u krijgt de antwoord).

Het hoofdkantoor van de SVB beheert alleen de gegevens van klanten. Ook ondersteunt het hoofdkantoor de regionale SVB-kantoren (Nijmegen, Roermond, Leiden, Utrecht, etc.) – de postadressen kunt u ook vinden.

Voor de algemene vragen is het beter om het contactformulier te gebruiken, en als u een persoonlijke vraag hebt – dan contacteer met SVB via uw account bij Mijn SVB (gebruik de knop “Inloggen Mijn SVB”).

U kunt naar dit telefoonnummer bellen: 030 – 264 98 80 als u fraude wilt doorgeven met een pensioen of uitkering van de SVB, of bel naar 030 – 264 8200 als u fraude wilt doorgeven bij PGB (of u kunt fraudemeldformulier PGB printen en dan versturen).

Bij pers zijn er ook meer nieuws te lezen – en met contactpersonen (woordvoerder) bij pers te contacteren.  Telefoonnummer : 020 656 5656 Email: pers@svb.nl

Nog nuttige informatie over de manieren te contacteren (sociale verzekeringsbank telefoonnummer, etc)

In het geval van de klacht kunt u ook naar SVB telefoon bellen of andere manieren te contacteren gebruiken (een van deze varianten is het klachtenformulier). Als u denkt dat uw klacht niet goed behandeld is of het langer dan zes weken duurde, dan kunt u naar Nationale Ombudsman schrijven, en uw klacht indienen bij het adres van Nationale Ombudsman: De Nationale ombudsman, Antwoordnummer 10870, 2501 WB Den Haag.

Het postadres voor de diverse kantoren: Postbus 18606, 3501 CR Utrecht.

Als u een vraag hebt, bel ons dan eerst (vind de verschillende telefoonnummers voor de diverse kantoren. Als u wil een kantoor bezoeken, dan maken wij een afspraak voor u. De bezoekadressen voor uw vragen:

 • Adres voor SVB Nijmegen: Takenhofplein 4, 6538 SZ Nijmegen
 • Adres voor SVB Groningen: Cascadeplein 5, 9726 AD Groningen
 • Adres voor SVB Zaandam: Stationsstraat 112, 1506 DK Zaandam
 • Adres voor SVB Deventer: Snipperlingsdijk 2, 7417 BJ Deventer
 • Adres voor SVB Utrecht: Graadt van Roggenweg 400, 3531 AH Utrecht
 • Adres voor SVB Amstelveen: Van Heuven Goedhartlaan 1, 1181 KJ Amstelveen
 • Adres voor SVB Leiden: Stationsplein 1, 2312 AJ Leiden
 • Adres voor SVB Rotterdam: Posthumalaan 100, 3072 AG Rotterdam
 • Adres voor SVB Breda: Rat Verleghstraat 2, 4815 NZ Breda
 • Adres voor SVB Roermond: Laurentiusplein 8, 6043 CS Roermond

Vacatures van de SVB kunt u ook op de website bekijken (u kunt ook Job Alert te kiezen), en stages bij de SVB lezen.

Over welke onderwerpen kunt u naar SVB bellen?

Als u de vragen of opmerkingen hebt over de openingstijden, de verschillende verzekeringen, de voorwaarden, of u wil alleen de advies van de medewerkers krijgen, kunt u dan met SVB PGB telefoonnummer contacteren (en ook is er de nuttige informatie op de website – daar kunt u zelf checken). Hier kunt u de bijvoorbelden van de meest gestelde vragen vinden:

 • Hoe kan ik met Bureau voor Duitse Zaken of Bureau voor Belgische Zaken contacteren?
 • Wat betekent vrijwillige verzekering bij SVB? Hoe kan ik deze verzekering stoppen?
 • Kan ik via Facebook of Twitter SVB volgen?
 • Hoe kan ik naar SVB bellen? Wat is telefoonnummer SVB?
 • Waar kan ik meer informatie over de kinderbijslag te krijgen?
 • Wat is het AOW-pensioen? Waar kan ik mijn (mijn partner) jaaropgave kijken?
 • Waar kan ik de instructiefilms over Mijn PGB kijken?
 • Hoe kan ik mijn rekeningnummer wijzigen bij Mijn SVB?
 • Wat zijn de PGB Betaaldagen? Wanneer moet ij declaraties sturen? Wanneer krijg ik zorgverlener betaald?
 • Ik heb een vraag over mijn persoonlijke situatie, hoe kan ik dan met SVB contacteren?
 • Wat is de toegankelijkheid van contact SVB PGB?
 • Ik wil meer informatie over gemoedsbezwaren. Hoe kan ik een contact te nemen of een afspraak te maken via SVB PGB contact?

U kunt over de andere onderwerpen een contact met deze bank te opnemen – de medewerkers gaan u helpen via de verschillende varianten van klantenservice.

Informatie dienst