IND

contact
088 043 04 30
bel nu

IND contact

IND Contact helpt mensen naar Nederland komen. Bel IND telefoonummer voor vragen

Voor alle vragen betreft immigratie en naturalisatie neem met IND contact op

IND staat voor de immigratie en naturalisatiedienst in Nederland. Dit is een gedeelte van Ministerie van Justitie en voert de vreemdelingenbeleid uit. Dat betekent dat IND alle verzoeken van buitenlanders beoordeelt die in Nederland willen blijven of nederlandse nationaliteit willen aanvragen.

Er zijn veel verschillende reden waarom iemand in Nederland wilt blijven.Bijvoorbeeld:

 • Iemand heeft een relatie met een Nederlander;
 • Mensen uit andere landen die tijdelijk in Nederland willen werken;
 • Personen die al lang in Nederland legaal wonen en willen zich naturaliseren;
 • Vluchtelingen die niet veilig in eigen land kunnen wonen en wensen asiel aan te vragen.

Voor alle vragen over procedure van immigratie en naturalisatie kunnen mensen met IND contact opnemen. IND telefoonnummer is vermeld op de website en andere openbare bronnen.

Contact IND op meerdere verschillende manieren

Mensen kunnen afspraken maken, de status van hun verblijf aanvragen, of andere gegevens. De IND kantoren zijn van 9:00 tot 17:00 uur elke werkdag geopend.

IND telefoonnummer is: 088 043 04 30

Bel vanuit buitenland: +31 88 043 04 30

Waar nog kunnen mensen actuele informatie van IND Amsterdam vinden

Behalve telefoonnummer van de IND zijn er meer recente gegevens van de instelling staan online. Tevens actuele IND openingstijden van alle loketten en IND telefoon zijn er vermeld.

Welke onderwerpen kunnen mensen via IND telefoonnummer bespreken?

Buitenlanders en de inwoners van Nederland vinden het prettig om direct met een medewerker van IND te spreken.Zo kunnen ze meteen veel belangrijke vragen bespreken en alle nodige informatie ontvangen.

 • Wat is de status van mijn IND aanvraag?
 • Wat moet ik doen als ik wil reizen maar heb geen passport?
 • Hoe kan ik een afspraak met IND-kantoor maken?
 • Waar kan ik IND zwolle contact vinden?
 • Wat is mijn IND V-nummer?
 • Hoe lang mag ik met mijn verblijfsvergunning in het buitenland blijven?
 • Ik ga verhuizen, hoe kan ik mijn nieuwe adres aan IND doorgeven?
 • Ik ik de aanvraagkosten in termijnen betalen?
 • Ik kom uit Engeland. Mag ik na de Brexit in Nederland blijven?
 • Hoe kan ik een aanvraag voor mijn familielid indienen?
 • Wat moet ik doen als ik nu werkloos geworden?
 • Enz

Hebt U vragen over asiel,naturalisatie of immigratie procedure? Gewoon IND bellen voor de informatie

Er zijn veel asielzoekers in de afgelopen jaren naar Nederland gekomen. Mensen die moeten uit eigen land vluchten weten niet precies wat moeten ze doen, wat zijn de procedure van aanvraag, hoe wordt hun aanvraag behandeld. Daarom organiseert IND gesprekken van de dag. Nu ook wordt virtual reality evenement georganiseerd Zo kunnen asielzoekers een een kijkje nemen achter de schermen van IND. Met behulp van VR-toestel kunnen ze een gesprek van asielzoeker uit Irak en een medewerkster van IND volgen. Contact IND als u meer informatie erover wilt hebben. Tevens kunt U IND bellen.

Hoe kunnen mensen verblijfsdocument online vernieuwen

Als u een verblijfsdocument onbepaalde tijd of duurzaam verblijf heeft kunt U tegenwoordig het online vernieuwen. Dat betekent dat u hoeft niet meer bij IND – loket langskomen. U moet eerst een met DigiD inloggen en daarna met iDEAL (internetbankieren) uw aanvraag betalen. Hebt U geen DigiD? Vraag dan een via digid.nl Zo is het mogelijk de vernieuwing van uw verblijfsvergunning versnellen en online alle zaken regelen.

Woont U in Nederland en wilt uw familielid naar Nederland laten komen?

Wat moet iemand doen als zijn familie in andere land woont? Soms kunnen mensen hun familieleden naar Nederland laten komen. Zo is het mogelijk samen wonen. Deze verzoeken vallen in de categorie “Familie en gezin”. Op een aparte pagina van IND website ind.nl/Familie kunnen mensen alle benogide documenten zien en over de voorwaarden lezen

IND Contact helpt iedereen die naar Nederland veilig en legaal wilt komen. Tevens heeft IND samen met andere organisaties een strategie ontwikkeld om een vreemdelingenbeleid uit te voeren. Deze strategie helpt mensen die in Nederland willen blijven en mensen die naar hun land willen teruggaan. Tevens helpt het studenten of mensen die in Nederland willen tijdelijk werken. Voor alle aanvullende informatie kunnen asielzoekers of mensen die in Nederland willen wonen of hun familieleden naar Nederland willen laten komen IND bellen. IND telefoonnummer is op de website van de organisatie en op de sociale media pagina’s vermeld.

Informatie dienst